Thursday 13 July 2017

How to work with dark shades

How to work with dark shades


EN: A lot of girls have an issue with applying dark shade eyeshadows as of you don't use the right products it can be really tricky.

1. Use a good primer as a base so the dark shade can stick to it, i would recommend paint pot from MAC for example shade painterly HERE, shadow insurance by Too Faced HERE. Also you can use a concealer or if you have some heavy foundation that will also work

2. Use the right brush for applying the shadow. It is really important from what the brushes are made of it is important that You invest in few brushes in good quality that will not only last You a long time but also You will create the effect you longed for. I recommend brush 283 from MAC , urban decay E205 HERE or Make-up for ever 226 HERE.
 I use small or medium brush heads as I want to be in control where exactly the dark shade goes. 

3. Don't put too much product on the brush as not all will stick to your eyelid the rest will simply fall under your eye and this can be messy especially when working with black color. 


TIPS: 
Put bit of tissue under your lower lash line when you are applying dark shade any excess will fall on the tissue.

When you get some eyeshadows under your eye do not try to get rid of it with finger you will just make it worst, use a fan brush for example Sephora #65 if you don't have it simply use any clean brush to get it away and once gone apply concealer on the top.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

CZ: Nekonečný problém pro mnoho dívek, žen je nanášení tmavých očních stínu a pravdou je, že to muže být složitá záležitost pokud nepoužíváte ty správné produkty.

1. Mějte vždy po ruce kvalitní primer (podkladovou bázi), aby se tmavý stín měl na co "přichytit", doporučuji MAC Paint pot v odstínu Painterly ZDE, Too Faced Shadow Insurance ZDE. Můžete také použít korektor nebo pokud máte hutnější makeup, tak ten také na sebe dokonale přilne stín.

2. Používejte ty správné štetce. Je hodne důležité z čeho jsou štětce vyrobeny, proto je dobré na nich opravdu nešetřit a koupit si pár kvalitních, které vydrží a s kterými docílíte požadovaného efektu. Doporučuji MAC 283 ZDE, Urban Decay E205 ZDE, nebo Make-up for ever 226 (Sephora ma stetce teto znacky,ale na internetu nebyl k dispozici) . Používam menší až stredne velké stetce, protože chci mít pod kontrolou nanášení.

3. Na štetec nenanášejte hodně produktu, protože by se Vám stejně vše na víčko nepřichytilo, popadalo by Vám to pod oko a tmavé stíny dokáží udělat velký neporádek.

TIPY:

Při nanášení si držte ubrousek pod spodními řasami tak , aby přebytky stínu napadaly na nej.

Pokud Vám stíny napadají pod oko nesnažte se je utřít prstem, tím to bude ješte horší, použijte na odstranění štetec #65 od Sephory a pokud ho nemáte, tak jakýkoliv jiný čistý štetec a poté naneste pod oko korektor.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

For my look I used/Použité produkty na líčení na fotografiích 

EYES/OČI 
Kat von D Vida Loca Eyeshadow pallette: shades/odstíny: destroyer, swoon, black metal , under my eyebrows/pod obocim : lyric

Moonshadow pallette from Urban decay - on the top of the black I used shade galaxy / černý stín na očích jsem ještě zvýraznila odstínem Galaxy

Primer/Podkladova báze na oči - Dermacol Make-up cover 

Mascara/řasenka: Too faced betttr than sex 

FOUNDATION/Makeup:

Dermacol Make-up Cover
Bronzing powder all over ? Bronzujici pudr na cely obličej (don't know the brand:-/ ) 

LIPS/RTY:

Kylie Cosmetics lip liner/konturka in shade LEO
Kat von D liquid matte lipstick/ Matna rtenka in shade Exorcism

TO CONTOUR/Zvyrazneni kontur:

NARS in shade Lovejoy








How to work with dark shades

No comments:

Post a Comment